Violen kleuren het najaar

Violen kleuren het najaar

Als de herfst aanbreekt, is het grotendeels gedaan met de zomerbloei. Naar een uitgebloeid terras of balkon staren, is gelukkig niet nodig! In een handomdraai zorg je met violen voor een en al vrolijkheid!

Maandenlang kleur

Het kleurenpalet van violen is bijzonder rijk: van warm oranje tot diepblauw. Het aantal bloemetjes per plantje hangt af van het ‘type’. Grootbloemige hebben iets minder, kleinbloemige extra veel bloemen. Welke type je ook kiest, je hebt maandenlang kleur! Kies ook eens voor twee- of driekleurige violen.

Aan de slag

Violen zijn dankbare plantjes en bijzonder veelzijdig. Je kunt ze behalve in de volle grond ook in potten toepassen. Vul de potten met grond en plant de violen. Zorg wel voor vorstbestendige potten en check of er een gaatje in de bodem zit zodat overtollig water weg kan vloeien. Leg potscherven onderin en/of strooi eerst een laagje hydrokorrels. Denk behalve aan potten ook eens aan verticaal tuinieren… Bij het tuincentrum zijn hiervoor speciale ‘hangzakken’ verkrijgbaar. Vul ze met violen en hang ze aan een muur of schutting.

Eenvoudig

Ook als je geen groene vingers denkt te hebben, zijn violen ideale planten. Ze hebben geen plantenvoeding nodig… alleen water. Wanneer je bovendien steeds de uitgebloeide bloemetjes weghaalt, blijven ze doorgroeien en verschijnen er steeds nieuwe bloemen. Ook tijdens de winter. De bloemetjes gaan tijdens vorstperiodes slaphangen maar zodra de temperatuur boven nul is, richten ze zich weer op! Geef (indien nodig) violen alleen water als het niet vriest.

Meer in deze categorie

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK