Doe mee en zet je in voor biodiversiteit op de Natuurwerkdag

Doe mee en zet je in voor biodiversiteit op de Natuurwerkdag

In november kun je weer meedoen met de Natuurwerkdag en iets betekenen voor natuur of een stukje groen bij jou in de buurt. Dit jaar is het een speciale editie, voor de 20e keer organiseren wij de Natuurwerkdag. Op locaties in het hele land kan je je daarom op 6, 7 én 8 november aanmelden voor leuke natuurklussen.

Dit artikel is een samenwerking met LandschappenNL

Help bijvoorbeeld mee met het snoeien van wilgen voor de steenuil, bouwen van insectenhotels voor bijen, broeihopen maken voor de ringslang, het planten van bomen en andere activiteiten die bijdragen aan biodiversiteit. 

Vind een locatie bij jou in de buurt

Iedereen kan zich opgeven voor de Natuurwerkdag, ook als je weinig ervaring hebt met klussen in de natuur. Op veel locaties is er ook gedacht aan leuke activiteiten voor kinderen. Benieuwd op welke plekken je mee kunt doen? Bekijk de kaart voor een locatie bij jou in de buurt. Help mee op een landgoed, op de hei of een stukje groen bij jou in de wijk. Hieronder lichten we alvast een paar locaties uit. 
 

Vrijdag 6 november

  • Lelystad Bultpark

Het Bultpark is misschien wel het mooiste park van Lelystad. Lage en hoge stukken park wisselen elkaar. Je vindt hier een grote variatie aan (eetbare) bomen en struiken, spannende doorkijkjes en vogels. Hier help je mee met wilgen knotten, boomspiegels schoonmaken, houtsnippers kruien voor het pad, snoeien en nog veel meer! 

  • Sportpark Voorland-Middenmeer in Amsterdam

Ontdek een prachtig sportpark, waar de natuurlijke omgeving uitnodigt om te sporten of wandelen. Hier vind je een grote variatie aan biodiversiteit. Op deze locatie gaan we aan de slag voor reptielen en amfibieën, door het schoonmaken van poelen. Ook kan je helpen met wilgen knotten.

Doe mee en zet je in voor biodiversiteit op de Natuurwerkdag

Zaterdag 7 november

  • Eetbaar Noorderpark en buurttuin Haveltermade in Meppel

In het Noorderpark ontdek je allerlei eetbare planten, zoals fruitbomen, notenbomen, vruchtenstruiken en ander eetbaar groen. Op de Natuurwerkdag is hier van alles te doen. Help mee met nestkastjes plaatsen, fruitboompjes planten, insectenhotels repareren of wilgen knotten. 

  • Geertruidenberg

Hier ga je samen met anderen een hotel voor bijen maken met natuurlijke materialen, zoals stro, bamboe en dennenappels. Veel bijen en andere insecten gebruiken een bijenhotel om te broeden en overwinteren. Dit is ook een leuke activiteit voor kinderen. 


Zondag 8 november

  • Natuurvriendenhuis De Bosbeek in Bennekom

Midden in de bossen van Bennekom, ligt in de buurt van landgoed Quadenoord, Natuurvriendenhuis De Bosbeek. In de heidevelden die hier aan grenzen, gaan we de bramen en vogelkers aanpakken. Ook kan je helpen met het maken van takkenrillen voor vogels en kleine zoogdieren, die schuilen tussen de takken van een takkenril. 

  • Middenduin in Overveen

Een prachtig natuurgebied, waar bos, duinen, valleien, steile duinkloven en waterstromen elkaar afwisselen. Hulp van deelnemers is nodig om de schrale (bloemrijke) duinweides te herstellen en oorspronkelijke duinflora weer een kans te geven. 

Doe mee en zet je in voor biodiversiteit op de Natuurwerkdag

Doe mee

De hulp van vrijwilligers in de natuur en het landschap is hard nodig. De Natuurwerkdag is een mooi moment om samen met anderen iets te doen voor planten en dieren dichtbij huis en om kennis te maken met werken in het groen. Ook gezellig een middag buiten aan de slag? Kijk op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie en meld je aan samen met vrienden, buren of de sportvereniging. Zelf een werklocatie aanmelden is ook mogelijk. Uiteraard houden we de ontwikkelingen rondom corona in de gaten en wordt de Natuurwerkdag coronaproof georganiseerd. 

Voor meer informatie 

www.natuurwerkdag.nl . Ook te volgen op Facebook en Twitter #natuurwerkdag

Meer in deze categorie

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK