Ad

De mooiste tuinen in… Engeland! (Advertorial)

De mooiste tuinen in… Engeland! (Advertorial)

Wat is er nou leuker dan genieten van een mooie tuin? Beleef de schoonheid van planten en bloemen en doe inspiratie op! Steeds meer mensen kiezen ervoor om dit te doen tijdens een tuinreis. In zo’n reis worden er diverse tuinen bezocht en vaak ook afgewisseld met kastelen, landhuizen en steden. Een populaire bestemming hierin is romantisch Engeland. Niet voor niets, want het klimaat is ideaal voor een lang tuinseizoen en nergens zijn er zo veel privétuinen te bezichtigen als hier! Ook fijn is dat de planten het vaak goed doen in ons eigen klimaat, dus planten meenemen bij een kweker is dan ook geen probleem. Maar welke tuinen moet u beslist gezien hebben als u naar Engeland reist?

(Deze advertorial is een samenwerking met Kupers Tuinreizen)

Sissinghurst Castle Gardens
Misschien wel de beroemdste tuin in Engeland die elke tuinliefhebber eens gezien moet hebben! Het is het vlaggenschip van National Trust maar oorspronkelijk gecreëerd door Vita Sackville West en haar echtgenoot Sir Harold Nicolson. De beplanting in de tuin is uitbundig, maar toch zeer harmonisch en natuurlijk. De tuin is verdeeld in een aantal tuinkamers zoals de geometrische witte tuin en de cottagetuin, waar warme tinten overheersen. Boven dit alles torent het grote poorthuis uit 1535 uit. Vanuit de torens heeft u een uniek overzicht over de tuin. 

Great Dixter House & Gardens
De geschiedenis van Great Dixter gaat terug tot in de 13e eeuw. Het ontwerp van de tuin is gemaakt door Edwin Lutyens, echter de tuin is pas beroemd geworden dankzij de beplanting van schrijver en tuinder Christopher Lloyd. Deze bijzondere tuin bevat zowel formele als informele elementen, zo zijn de taxussen in bijzondere vormen gesnoeid. De klassieke borders bevatten niet alleen planten, maar zijn een prachtige mix van bomen, struiken, vaste planten en bloembollen. In de beschutte exotische tuin vindt u palm- en bananenbomen. Een heel diverse tuin om te bezichtigen. 

Hidcote Manor
Hidcote Manor is één van de mooiste tuinen van de Cotswolds. De grote tuin, die men in wel 20 verschillende soorten tuinen kan verdelen, is omgeven door hagen in prachtige vormen, die vaak ook weer mooie doorkijkjes geven. De tuin werd aan het begin van de 20e eeuw aangelegd door Major Lawrence Johnston en mag in dit lijstje zeker niet ontbreken. 

Merriments Garden
Een nog redelijke jonge tuin met keurig uitgewerkte borders, allemaal verschillend van opbouw. U vindt hier veel heesters en grassen in de borders, aangeplant samen met de vaste planten. De tuin is volgens de richtlijnen van de tuin Great Dixter (Christopher Loyd) opgebouwd. Bij deze tuin ligt ook een kwekerij waarbij u moois kunt meenemen voor in uw eigen tuin.

The Lost Gardens of Heligan 
De verloren tuinen van Heligan. Het was de Nederlander Tim Smit, die op het spoor kwam van deze prachtige tuinen. De noordelijke tuin wordt verdeeld in diverse gedeeltes; Italian Garden, Melon Yard, Flora’s Green, de Wishing Well, de Flower Garden en de Vegetable Garden. En dan natuurlijk de Verloren Vallei met duizenden esdoorns en essen. Ook een must-see!

Wilt u zelf een tuinreis naar Engeland maken en bovenstaande tuinen ontdekken met andere tuinliefhebbers? Kupers Tuinreizen is gespecialiseerd in het organiseren van tuinreizen naar Engeland. Neem een kijkje op de website: www.kuperstuinreizen.nl/tuinreizen-engeland

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK