Gardenista 15 t/m 19 mei

Gardenista 15 t/m 19 mei

Van 15 tot en met 19 mei 2019 vormt Kasteel Ophemert het decor van een nieuw en uniek tuinevent: Gardenista. Het bijzondere evenement in de Betuwe biedt een mix van groen, amusement en gastronomie voor jong en oud in een schitterende omgeving.

Kijk voor meer informatie op www.gardenista.nl

We geven hier zoveel mogelijk updates van wat er te beleven valt op Gardenista. Laatste update 4 april 2019.

Tijdens Gardenista zijn klimaatbestendige showtuinen vol duurzaamheid te bewonderen, vindt het Nationaal Kampioenschap Bloemstyling 2019 plaats en kun je genieten van authentieke streekproducten uit de Betuwe. Ook het kasteel en de fraaie kasteeltuin zijn te bezoeken. Gardenista is een initiatief van vereniging Groei & Bloei en wordt voor de eerste keer georganiseerd.
 

Volop belevenis

Vijf dagen lang is Gardenista ‘the place to be’! Je kunt heerlijk struinen langs de showtuinen waarin de ontwerpers extra aandacht hebben gegeven aan duurzame en praktische oplossingen met oog op klimaatverandering. Naast de showtuinen, kwekers en aanbieders van tuinproducten hebben bekende arrangeurs samen met studenten van diverse groene opleidingen het terrein met toparrangementen versierd. Tijdens het evenement geniet je onder meer van muzikale optredens, proeverijen, diverse workshops zoals bloemstyling, natuurfotografie, wijn maken en koken uit de moestuin. Toonaangevende groenspecialisten geven presentaties en in het kasteel is een expositie van florale objecten. Voor de jeugd is er een apart kinderprogramma met onder meer groene workshops, speurtochten, dieren knuffelen en schminken.

Wat is er allemaal al bekend? 

Karin Bloemen komt zingen. Hoe leuk! Maar ook Sarah Dikker is gestrikt voor Gardenista met een groene selfiewand. Mirko van Ingen en Modeste Herwig geven lezingen, er komt een Tuinkamer met heerlijk eten en drinken. En we hebben Roxanne van Schellen, Marcel van der Haar en Dini Holtrop als demonstrateurs bloemschikken.  

Sneak preview van het landgoed

Onze instagram-vlogger Helena van Moestuinmonoloog, heeft al een kijkje mogen nemen op het terrein van Gardenista. Wat gaat er allemaal gebeuren, hoe ziet het landgoed Ophemert er nu uit in de voorbereiding. Bekijk haar filmpje met een klik op deze link!

Podcast

Volg de ontwikkelingen in de podcast van discutafel!

Groen moet je doen!

Onder de naam ‘Groen moet je doen’ hebben Carola Leertouwer en Ward Warmoeskerken een kleurrijk educatief programma ontwikkeld. Carola leert kinderen interactief kennis maken met de verschillende aspecten van de natuur. Ward trekt met een stoet bonte figuren over het terrein. En dit is maar één van de kinderactiviteiten. Ze hoeven zich niet te vervelen. 
Dit programma kwam tot stand door samenwerking met Rabobank West Betuwe. 

Volg ons

Het programma wordt de komende maanden vormgegeven. Het wordt een afwisselend programma met voor ieder wat wils. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Volg ons (Gardenista_kmtp) via onze Facebookpagina, LinkedIn, Instagram, YouTube en onze website www.gardenista.nl natuurlijk. 

Nationaal Kampioenschap Bloemstyling

Tijdens Gardenista organiseert Groei & Bloei het Nederlands Kampioenschap Bloemstyling 2019. Professionals, amateurs en studenten van groene opleidingen strijden om de nationale titel. Een vakjury beoordeelt de wedstrijdarrangementen met als thema ‘Fairytale’ en bepaalt per categorie een winnaar. Alle sprookjesachtige bloemwerken zijn tijdens Gardenista te bewonderen.

Praktische informatie

Gardenista is van woensdag 15 mei tot en met zondag 19 mei 2019 geopend van 09.30 tot 17.00 uur op het landgoed van Kasteel Ophemert. Toegangskaarten zijn € 14,50 (woensdag-donderdag) en € 17,50 (vrijdag-zondag) per persoon verkrijgbaar aan de kassa. Via de online voorverkoop (tot en met 30 april 2019) vanaf € 11,00. Kinderen tot en met 15 jaar kunnen onder begeleiding van een volwassene gratis naar binnen. Voor groepen (vanaf 15 personen) en studenten gelden extra voordelige tarieven.

Kijk voor meer informatie, ticketverkoop en routebeschrijving op www.gardenista.nl.
 

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK