27 februari; deel 1 van het theoretisch deel van de cursus biologisch-dynamisch tuinieren

27 February 2019 t/m 13 March 2019

Geupload door afdeling Zuid-Kennemerland

Woensdag 27 februari; Cursus biologisch-dynamisch moestuinieren Afgelopen voorjaar was de moestuincursus zo snel vol dat we een aantal mensen hebben moeten teleurstellen. Daarom organiseren we in 2019 opnieuw een cursus biologisch-dynamisch moestuinieren voor leden en andere belangstellenden. Heeft u een moestuin(tje) of denkt u erover eraan te beginnen, dan is dit de uitgelezen kans om te leren hoe u zelf gezond en gifvrij voedsel kunt telen en daarvoor de ideale bodemstructuur kunt realiseren. Het theoretische gedeelte vindt plaats op 27 februari en 13 maart van 20.00 tot 22.30 uur. De docent is Simon Kranenburg van Groei & Bloei Schagen, een bevlogen moestuinier, die de cursus al vele jaren geeft en ondersteunt met beelden van The Hidden Garden, zijn moestuin en bloementuin in de kop van Noord-Holland. Daar vindt ook het praktijkgedeelte plaats op een nader te bepalen dag in april of mei. Afgelopen mei hebben we gezien wat een paradijs Simon daar heeft gecreëerd. De cursus wordt gehouden in het NME, het kantoorgedeelte van de Stadskweektuin aan de Kleverlaan. Mocht u met de auto komen, dan kunt u gratis parkeren in de Kweektuinstraat of aan de linkerkant van de ter Spijtstraat. De kosten van de cursus zijn 35 voor leden en 45 euro voor niet-leden, inclusief thee/koffie en een cursusboek over bio-dynamisch tuinieren, permacultuur en ecologisch tuinieren in het algemeen. Belangstellenden kunnen zich voor 1 februari opgeven bij Yvonne Hassing: 023-5277394 of yhassing@gmail.com. Er is maar een beperkt aantal plaatsen, dus wacht niet te lang. De aanmelding is pas definitief na betaling van het cursusgeld op rekening NL86INGB0000475809 t.n.v. Groei & Bloei Zuid-Kennemerland.

• Locatie
    • Kleverlaan 9