Gratis naar Plantarium op 26 augustus! (video)

Planten, planten en nog meer planten ... Kom op zaterdag 26 augustus 2017 naar de G&B-dag op Plantarium in Boskoop, gratis voor leden! Je kunt er ook je tuingrond laten testen en gratis ontwerpadvies krijgen.

Voor tuiniers is Plantarium een snoepwinkel. Op deze vakbeurs voor de Boomkwekerij (23 t/m 26 augustus) vind je de mooiste en nieuwste planten. Zaterdag 26 augustus, de slotdag van deze vierdaagse groene happening, is speciaal voor consumenten. Een mooie gelegenheid om eens van gedachten te wisselen met deskundige kwekers. En voor wie trek krijgt van al dat lekkers: vanaf 12 uur zijn veel planten te koop.

Bekijk hieronder de video om te zien hoe leuk het op Plantarium is!

Tuinontwerp-advies en tuingrond test

In de stand van het Groengilde staan deskundigen klaar om antwoord te geven op al je tuinvragen; van bemesting tot snoeien en sortiment! Twee tuinontwerpers maken de hele dag renovatie- en tuinontwerpen. Neem daarvoor een schets of foto van je tuin mee en schrijf je op de dag zelf in. Er is plaats voor 32 personen. Ook kun je demonstraties bekijken van vormsnoei. De buxuspauwen, -spiralen en andere vormen worden gedurende de dag onder de bezoekers verloot. Verder kun je bij het Groengilde voor een klein bedrag je tuingrond laten testen. Na bepaling van de zuurgraad (pH) en de voedingswaarde (CEC-waarde) krijg je advies. Neem daarvoor een jampotje of klein bakje met grond van verschillende plaatsen uit de bovenste laag van je tuingrond mee. Neem aparte monsters van de border, het gazon, de moestuin et cetera. Tot slot kan een plantendokter aan de hand van duidelijke foto’s of aangetast plantmateriaal nagaan wat een zieke plant mankeert. Neem ook een stukje van een gezond deel van de plant mee.

Wat is er verder te zien en te doen?

• Deelnemende kwekers en exposanten introduceren op Plantarium hun nieuwe planten. Op de Plantarium Promenade zijn circa honderd nieuwkomers te zien.
  • Er zijn stands met vaste planten, vijverplanten, fruitbomen, leivormen, struiken, coniferen, klimplanten (o.a. Clematis) en terrasplanten.
  • Bij de meeste stands zijn unieke planten te koop (gekochte planten kunnen vanaf 12 uur worden meegenomen).
  • Stylisten laten zien hoe je planten en potten op een aantrekkelijke manier met elkaar combineert.

Praktische info:

• Zaterdag 26 augustus van 9 tot 16 uur Plantariumgebouw, Italiëweg 4, 2391 PT  Boskoop/Hazerswoude-Dorp (ZH). Met de auto: stel de navigatie in op  Denemarkenlaan 9, 2391 PZ HazerswoudeDorp. Er zijn voldoende parkeerplaatsen  (€ 3,- per voertuig). Met de trein: vanaf het NS Station Boskoop rijden gratis pendelbusjes naar het Beursgebouw.
  • Neem je ledenpas mee voor gratis entree en een kopje koffie of thee. Niet-leden betalen € 5,-. Wil je lid worden? Meld je dan bij  de balie van Groei & Bloei bij de ingang.

Meer in deze categorie

Wat vind je van dit artikel? Geef een waardering

Praat mee op groei.nl

Reacties (1)

KEMP DHR A.G. VAN

M.,
Mijn ledenpas 2014 kan ik helaas niet meer vinden. Kunt u mij een nieuwe toesturen? Ik wil nl a.s. zaterdag naar Boskoop!
Alvast vriendelijk dank daarvoor
Mijn nummer 266234 A.G. van Kemp, Landskroondreef 10, 3562 CV Utrecht