Winterstalling voor planten

Winterstalling voor planten

Als je thuis geen mogelijkheden hebt om jouw grote kuipplanten te laten overwinteren kun je in je omgeving wellicht terecht bij tuincentra of hierin gespecialiseerde bedrijven, waar meestal ook kuipplanten kunnen worden aangeschaft. We zetten hier een paar mogelijkheden voor je op een rij. Check goed of de service nog verleend wordt door genoemde bedrijven voor je gaat.

Noord-Nederland (Groningen - Friesland - Drente):

 • helaas geen adressen bekend, informeer in uw omgeving naar mogelijkheden bij tuincentra


Midden-Nederland (Overijssel - Gelderland):

 • Kwekerij ’t Betuwe Hoekje, Wolfhoeksestraat 9, 6662 PH Elst, 0481-372003/ 06-18741120
 • Kwekerij Acanthus, Mariënwaerdt, de Els 2, 4153 RP Beesd,  0345-684860/ 06-22405679 - www.kwekerijacanthus.nl


West-Nederland (Noord- en Zuid-Holland - Utrecht):

 • Kwekerij Booij, 3e Barendrechtseweg 555, 2991 SH Barendrecht, Tel : 0180-618988 
  E-mail a.booij2(apenstaartje)kpnplanet.nl. Facebook
 • Groencentrum De Bruijn, Beusichemseweg 56, 3997 MK ’t Goy (Houten) 030-6011365 - www.debruijn-groencentrum.nl


Zuid-Nederland (Noord-Brabant - Zeeland - Limburg) en België:

 • Kas in Heythuysen (bij Roermond) van Oranjerievereniging, regio 3.
 • Kas in Elshout (bij Drunen) van Oranjerievereniging, regio 4.
  Meer informatie over beide laatste overwinteringskassen bij de Oranjerievereniging (zie hierboven)
 • Schonenberg, Brabantstraat 20a, 5408 PS Volkel, 0413-273301, www.schonenbergplant.nl; info(apenstaartje)schonenbergplant.nl

 

tips

 1. een goed idee is ook om op een Groei & Bloei-afdelingsbijeenkomst eens bij andere leden te informeren welke ervaringen zij in jouw regio hebben. Soms wordt door leden binnen een Groei & Bloei-afdeling een gezamenlijke stalling georganiseerd van oktober tot na de ijsheiligen medio mei.
 2. Bij professionele bedrijven is de overwinteringruimte, afhankelijk van de verschillende soorten exoten, verwarmd van 5-15 ºC. De kosten voor winterstalling variëren met de diameter van de plant (dus niet de pot!). De planten worden desgewenst gesnoeid en opgebonden, specifiek gemest en je ontvangt vaak advies voor de optimale verzorging in de aansluitende zomerperiode. Sommige stallingen bieden een vervoorsservice.
 3. Je kunt je ook aansluiten bij de Oranjerievereniging. Deze landelijke kuipplantenvereniging is onderverdeeld in 5 regio’s. Twee regio's bezitten zelf een overwinteringskas in Heythuysen (bij Roermond, regio 3) en Elshout (bij Drunen, regio 4). Leden kunnen daar tegen vergoeding hun kuipplanten laten overwinteren. Je moet deze wel zelf wekelijks te verzorgen of hierover andere afspraken te maken. Voor meer informatie kun je terecht bij op de site van de Oranjerievereniging.

(wijzigingen voorbehouden)

Meer in deze categorie

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK