Groei&Bloei 2022 week 17 Koud, tekort zon en regen

2022 week 17 Koud, tekort zon en regen

2022 week 17 Koud, tekort zon en  regen

Na prachtige, zonnige, soms stormachtige maar ook heel lang, bijna windstille weken nu wind uit koude noorden/oosten en minimaal regen. Op de volkstuin bij iedere tuin een waterpunt, heb daar nog maar mondjesmaat gebruik van gemaakt, maar moet nu toch echt water gaan geven.

Met de Paas wezen fietsen in de Noordkop, we zagen dit grote veld blauwe druifjes, imposant gezicht.

 

Vorige week vond ik de sporen van werkzaamheden van een mol aan de achterkant van de volkstuin, maar ook de voorzichtige groei van tuinbonen en aardappelen en stralende botanische tulpjes. Ontdekte dat de citroenmelisse het niet zo naar de zin heeft, denk ijzergebrek,  ga eerst flink water geven, de droogte zou opname kunnen blokkeren, als dat niet helpt zou zeewier een oplossing kunnen zijn.

 

Op fietstoch wat dichter bij huis bijna in de koolstreek, passeerden we een Viburnum overladen met bloemen, zo’n schitterend resultaat door goed snoeien/knippen ontstaan??? Ook hier prachtige gekleurde vlakken in het landschap.

 

Gisteren bolbloemen wezen kijken in de Hortus bulborum in Limmen, de tulpenbloemen daar nu in de hoofdrol. Ook nog veel bloeiende narcissen maar daar kwamen we niet eens aan toe, zagen ook niet de fritilaria’s en de Rembrandt tulpen.

 

Ontdekte de bordjes met info over geschiedenis en indeling/onderverdeling van de tulpensoorten, en dat de betreffende tulpen daar ook direct bij stonden gaf een goed en mooi beeld. Er was ook info over narcissen en hyacinten en de top tien tulpen van dit moment staan er keurig op een rijtje.

 

Doordat een aantal diepdonker paarse tulpen  zo’n beetje in elkaars buurt stonden viel op dat de Faust, misschien een beetje geholpen door de lichte achtergrond volgens mij de meest donkerste is, de Burgundy een prachtige lelieachtige tulp, rondom de lelieachtigen wel heel veel lievelingskleuren bij elkaar. De bloeiende bomen straalden rond de centrale as, en tot slot een beetje Westfries in Kennemerland.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (1)

Paul

Paul

Hoi Veris,
Wat een fleurig gezicht! Alles oogt wel koud en droog door weinig wind en geen regen. Hopelijk komt er wat vrolijker weer aan. Groetjes.

Reageren op