Groei&Bloei 2023 week 27-28:  Alleen geen sneeuw gezien bij onstuimige weer

2023 week 27-28:  Alleen geen sneeuw gezien bij onstuimige weer

2023 week 27-28:  Alleen geen sneeuw gezien bij onstuimige weer

Stormkracht 11, hagel (gelukkig niet hier), heel veel regen en onweer aan begin van week 27, harde wind sloot week 28 af, onrustige en onstuimige weer maakte werken op de tuin heel onplezierig.

De stormschade op de tuin viel mee, plukte met moeite, nog heel veel frambozen bij beginnende storm, de laatste frambozen sneuvelden door de harde wind, veel platgewaaide bloemen op de volkstuin, de al wiebelige schutting waaide helemaal vlak. Op autotocht wel heel veel schade aan bomen gezien, totaal afgeknapte bomen en vooral veel stormschade bij populieren en essen.

De oranje Gloriosa ging als de brandweer, gaf prachtige bloemen, de gele planten laten ook een enkele bloemknoppen zien, of de rode tot bloei komt?????

Op de volkstuin bloeien de (wilde) peen planten in wit, roze en rood, heel bijzonder het kleurige hart van de bloem, de uitgebloeide bloemen vormen ‘’vogel’’nestjes.

Ananasplant en vrouwenlook bloeien op de waterput, cadeau gekregen bolletjes groeiden uit tot tropische planten, die goed gedijen op hun schaduwrijke plek.

De vorig jaar flink terug gesnoeide druif, heeft de storm redelijk overleefd, er verschijnen voorzichtige kleine druiventrosjes.

Bij tweede zaaisel lathyrus net op tijd klimrek geplaatst, tomatenpotten bij huis gevuld met vier soorten tomaten: een groot, een middel en twee soorten kerstomaat, twijfel of ik de preiplanten een keer extra moet verpotten, tweede zaaisels van mais en rode biet groeien als kool, de koolplanten die ik kocht staan er ondanks verpotten niet lekker bij.

Kocht diep bordeaurode pioenen langs de weg, ze lijken een eindeloos lang vaasleven te hebben.

Uit de tweede leg van de koeten in de wik werden zeven pullen geboren, waarvan er een de hitte en de wind niet overleefde een aantal dagen terug.

Zag bij wieden van aardappelbed dat er twee planten niet goed gingen, gelegenheid om ze te rooien en te kijken naar hun opbrengst, dat viel niet tegen.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl