Groei&Bloei Blauwe druifjes

Blauwe druifjes

Blauwe druifjes

Na de sneeuwklokjes komen de krokussen en daarna… blauwe druifjes en narcissen. De Blauwe Druifjes zijn echte no-nonsense bolletjes. Eenmaal in de grond heb je er geen omkijken meer naar. het worden er langzaam meer. Bij narcissen ben ik steeds in de weer om de uitgebloeide knoppen weg te halen. Bij de druifjes doe ik dat niet. Gewoon hun gang laten gaan. In de zomer wordt het blad slap en trek ik het met handen tegelijk uit. Dan is de blauwe druif even uit beeld.

Maar nog voor de winter gaat het blad weer aan de groei. Even rust als het erg koud is. En zo tegen maart komen de bloemtrosjes. Elk jaar zet ik ook een flink aantal bollen in een brede schaal. Op een beschutte plek komen die net wat eerder in bloei dan de druifjes in volle grond. En als ze eenmaal bloeien: op de terrastafel en naast de voordeur. Een vrolijk welkom.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (1)

Martijn

Martijn

Hallo,

Blauwendruif… leuke blomekes,

nou zijn mijn blauwedruifjes die ik in pot binnen had staan uitgebloeid, maar in een paar van de stengels waar de blauwe druivjes blauw kleurde groeien nu hartvormige clustervormige soort lantarentjes alsof dat weer een blauwe druifje gaan worden volgend jaar, mits ik ze in de grond poot.

Dus mijn vraag wat kan ik hiermee het beste doen? (In de tuin paar centimeter onder de grond planten?) dat er volgend jaar nieuwe uit groeien? (De bollen ga ik zowiezo hier en daar rondom in de tuin her planten) Maar heb dus nog nooit die hartvormige-cluster lantarentjes er aanzien hangen, Denk dat dat Bollen worden, Weet u’ of Jullie dat?

Vriendelijke groeten!

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK