Groei&Bloei Afscheid…

Afscheid…

Afscheid…

... met een glimlach.

Na zoveel jaar lid te zijn van Groei&Bloei is het tijd om afscheid te nemen van heel wat oude jaargangen (zeker vijftien.) 

Ons huis is bijna aan het verzakken van de tijdschriften waarvan we dachten/denken er ooit nog eens in te zullen kijken, maar helaas door de vaart van het leven gebeurt dat niet.

Naast Groei&Bloei heb ik nog dozen bollengidsen van Rita van der Zalm en Peter Nijsen en de Rotsplanten Vereniging en - meen ik - de Alpine Garden Society.

Wie kan ik blij maken met heel wat uren lees- en bladerwerk?

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (8)

Antje Bömer

Antje Bömer

Ik heb/ had ook zo’n bewaardrang : bewaren als naslagwerk, maar de praktijk heeft ook mij geleerd dat daar niets van terecht kwam. Ik bundel ze keurig tot een jaargang en dan breng ik ze naar de kringloop en die zijn er heel blij mee!

En sinds ik de handige .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) app op mijn iPhone heb is het opzoeken van de naam van de plant of boom een fluitje van een cent.

Jij vond de combinatie van planten in mijn border zo aardig: hier een aantal namen

Phlox maculata L - Ageratina adenophora ( Spreng.) dat is het witgloeiende bolletje, een echte wildebras, maar wortelt erg ondieps makkelijk te verwijderen als het te gek wordt.
rest volgt morgen eerst nog een paar foto’s maken op de .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) app het is nu te donker geworden.

Reageren op

Antje's Tuin

Antje

de Ageratina heeft een wit bloeiend bolletje. De computer maakt er een gloeiend bolletje van, wel grappig want deze plant licht inderdaad op in elke border. Zal op mijn eigen pagina nog een paar foto’s plaatsen als voorbeeld.

Prettige week gewenst Paul

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Paul
Hier hetzelfde, met nog oudere jaargangen. Kwam interessante dingen tegen bij zoeken op bewaren van tijdschriften.

Reageren op

Paul

Paul

Dag Antje,
Bedankt voor de plantennamen. Ik beschik nog over een oude Nokia - niks mis mee - maar zo werkt het ook. Ik heb niet alle jaargangen ingebonden. Ik wacht nog een week en dat gaat alles weg, hetzij naar de kringloop anders bij het oud papier. Hartelijke groet.

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Veris,
Je maakt me nieuwsgierig met jouw reactie.
Kwam je dingen tegen die je kwijt was?
Of las dingen die je niet meer wist of nog niet aan toe was.
Of… ?
Groetjes.

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Paul,
Bedoelde dat ik zocht op internet naar bewaren/tweedehands tijdschriften: daar kwam ik heel diverse oplossingen/opmerkingen tegen. Doorgeven aan verzorgingshuis, leestafel, kringloop, school, buurvrouw, dat er veel minder tijdschriften verkocht worden, dat er veel meer weggegooid wordt, maar ook dat er veel bewaard wordt!!! Er levendige handel is in oude tijdschriften met iets extra’s/bijzonders enzovoort, enzovoort. Bij nakijken oude G&B kwam tot de ontdekking dat het februari blad vaak special was, die toch nog effe bewaren.
Bijzonder: de nieuwe Groei moet meestal effe wachten voor ik hem ik kijk, deze keer niet, en wat vind ik, een artikel over ‘‘loslaten’‘, afgesproken werk??? Las ook dat lavameel heermoes zou bestrijden, hoorde net in een van de laatste Gardeners World uitzendingen (aflevering 20) werd gezegd dat de heermoes sterk verminderd terugkwam bij de mesthoop!!
Vond het wel toevallig.
Groet

Reageren op

Angela's tuin

Angela

ja Paul, al doende leert men.
ik heb ook zo’n bewaar drang, maar van meer dingen.
Maar ook ondervonden dat een enkel blad, waar ik bijv het kleurschema van gebruikt heb voor een bordereau wel bewaard wordt en de rest kijk je toch niet meer in.
vaak staan er ook artikelen die wel mooi ogen, maar je niet laten kriebelen o iets te doen.
Ik ben zelf een Nederlandse namen mens en heb t er soms best moeilijk mee, om te begrijpen welke plant ze dan bedoelen
Hoop dat je wel blijft tuinloggen

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Angela,
Ik neem alleen afscheid van die grote stapel oude tijdschriften, maar niet van G&B net zo min als van mijn blog.
Groetjes.

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK