Groei&Bloei De ijsvogel is er weer

De ijsvogel is er weer

De ijsvogel is er weer

We wonen sinds 1999 in het centrum van Leiden op een schip. En ieder jaar bij een beetje vorst is de ijsvogel er. Je stapt naar buiten, ziet een blauwe flits.......daar is ie weer! Sinds afgelopen zomer ligt er een klein eilandje tussen de wal en het schip; een stuk losgeslagen veen met een berkenboom erop. Vanmorgen keek ik naar buiten en zag ik iets blauws achter de boomstam vandaan piepen. Ik pakte m'n camera, liep naar een raampje dat beter zicht had op de boom en kon één keer afdrukken........weg was die. Ik heb hem nog een keer gezien vandaag, dat was het. Morgen weer een dag. De vogels in de winter, daar word ik blij van.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (1)

Veris-lente

Veris-lente

Hé Hilde,
Mooie plaatjes van de dieren in en om je tuin. Leuk dat je de ijsvogel fotografisch hebt kunnen vangen. Zie bij gebruik van onze achterdeur ook vaak zo’n blauwe flits, de ijsvogel zit eigenlijk heel dicht bij ons huis, van schrik vliegt hij weg over de sloot naar…....??? Ook een buurvrouw met uitzicht over andere sloot heeft ook al diverse keren een ijsvogel gezien…... dezelfde???

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK