Groei&Bloei De Ruspsenmoeder - Blik op de Tuin (949)

De ruspsenmoeder - blik op de tuin (949)

De Ruspsenmoeder - Blik op de Tuin (949)

Luizenmoeder, rupsenmoeder......wees alert!

Iedereen kent wel het fenomeen van de luizenmoeder, de moeder die op gezette tijden de hoofden van kinderen op hoofdluis controleert. Zo voelde ik me, toen ik afgelopen week de pruiken van mijn buxusstruiken aan een gedegen inspectie onderwierp; niet op luizen, maar op de nakomelingen van de buxusmot. Na de voorjaarsschoonmaak in mijn tuin, was dit het eerste klusje wat op mijn lijstje stond en het was zeker niet voor niets. Gezeten op een tuinstoel ging ik met mijn handen door de struiken en vond ik hier en daar toch al wat piepkleine rupsen, die geïnspireerd door het warme zonnetje  aan hun eerste hapjes begonnen waren. Sommige zijn met het blote oog bijna niet te zien, maar als je goed kijkt, zie je al snel de plek waar ze zich verscholen houden.  Ga toch ook nog eens kijken wat ik meer kan doen, dan alleen spotten en weghalen. Mijn Buxus ziet er namelijk nu nog fantastisch uit en dat wil ik graag zo houden! Hopelijk komen vogels er snel achter, dat die buxusmotrups een niet te versmaden hapje is; dat scheelt mij een hoop werk…….

Fijne paasdagen toegewenst!

 

Anneke

@blikopdetuin F www.facebook.com/GroeiBloeiWestland.

Blik op de tuin – Vragen kunt u stellen via: info@westland.groei.nl; activiteiten van Groei en Bloei Westland vindt u op: westland.groei.nl

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK