Groei&Bloei de waterlelie heeft het niet gered.

De waterlelie heeft het niet gered.

de waterlelie heeft het niet gered.

Ik vertelde heel trots dat alle teruggezette waterplanten het goed deden, maar helaas! Een paar dagen geleden zag ik iets raars drijven in de vijver en bij nader inspectie waren het de wortels van de waterlelie... Nu hoop ik maar dat er nog een stuk is blijven zitten want het was een enorme knol. 

Ik zie bijna geen kikkervisjes / of paddenvisjes meer, maar wel de drie salamanders die ik meekreeg met de zuurstofplanten. Eten salamanders ook de kikkervisjes op? 

Het blijft leuk en interressant om alles te volgen in je tuin.

Op de foto van de vijver zie je onder de ceder het koppie van mijn huisgenoot Joris. Die drinkt altijd uit de vijver!

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (2)

Veris-lente

Veris-lente

Hé Antje,
Weet niet of salamanders kikkervisjes eten. Heb geen ervaring met waterlelies, maar je schrijft dat je wortels zag drijven van de waterlelie, misschien waren deze wortels niet goed verankerd in hun pot zodat ze los zijn gekomen, zou ze nog een kans geven en opnieuw oppotten en nogmaals in de vijver zetten onder: Niet schieten is altijd mis.
Succes, fijne pinkster

Reageren op

Paul

Paul

Dag Antje,
Wat jammer van de lelie en het kleine spul. Misschien heb je met het kikkerdril ook een kleine baarsje meegekregen. En die houdt er wel van.
Wat betreft de waterlelie: ons oude recept toen we nog een vijver hadden, was een stuk oude vitrage, goede grond en een halve klinker erin, wortels van de lelie erbij, dichtknopen rond de blad stengels met een flink stuk touw en afzinken, touw aan de kant ergens vastzetten. Mislukt de boel dan haal je zo aan het touw alles er weer uit. Harteijke groet.

Reageren op