Groei&Bloei Een draak van een tuinfonteintje

Een draak van een tuinfonteintje

Een draak van een tuinfonteintje

Een waterornament is een mooie aanvulling in de tuin en je doet vogels een plezier. Als je het dan ook nog kunt plaatsen in de buurt van een zitje kun je daar regelmatig van genieten na gedane werkzaamheden, toch?

Vorig jaar had mijn partner een waterspuwer gekocht. Mooi voor in de cortensschaal zei ze. Maar, ik denk dat je nog wel het een en ander moet je  "fixen" zei ze.  Dus ik aan het werk. Metselkuip in de grond graven. Rooster kopen. Passende slang regelen. Dikke ijzerboor kopen voor een gat boren in de schaal. Betonvoetje maken zodat draakje niet verzuipt.. Slangetje door betonvoetje. Pompje met extra lang snoer regelen. Slang in pvc leiding en in de grond wegwerken. Waterpas plaatsen, sierstenen eronder, vullen met water en spuwen maar. Oh nee, nog even de skimmia bijknippen want het water loopt via de plant weg. Omdat ik een keer niet allert ben geweest aan het eind van de zomer is de pomp toch drooggelopen en heb dit voorjaar weer een nieuw pompje gekocht. Begon het circus een tijdje terug weer opnieuw met installeren. Hij doet het weer.

Onlangs kwam ik bij iemand anders in de tuin, die had ook een schaal met waterspuwer. Heb je daar nou geen problemen mee vroeg ik? Nee zij hij, deze werkt op een zonnepaneel. Die leg ik in de schaal met water. Tja waarom moeilijk doen als het makkelijk kan dacht ik bij mezelf enigszins gefrusteerd.

Inmiddels doen de Elfenbloemen hun best nadat ik ze 3 weken geleden geknipt hebt en de jonge bladeren schieten de grond uit. De magnolia is weer nadrukkelijk aanwezig als een van mijn eerste witbloeiers. Nog even en dan staan de fruitbomen en de krenteboom ook vol in de bloei.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (3)

Angela's tuin

Angela

Dag Harry,
Wat leuk ..ik ben zo’n fonteintje op zonenergie al een paar keer tegengekomen in advertenties. Maar kende niemand die m daadwerkelijkers. T werkt dus wel.
Maar jouw draak is veel échter

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Harry,
Een prachtig stukkie vakwerk, geen slangetje of batterijtje te zien, blijft gewoon kwestie van bijvullen, zonlicht of ouderwets!!!! Prachtige magnolia!!!

Reageren op

Paul

Paul

Dag Harry,
Niet mis met die drakenschaal, prachtig silhouet op de bodem, bijna een zonnewijzer. Jouw Elfenblad bloeit iets rijker dan die van mij. Groetjes.

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK