Groei&Bloei Fransje

Fransje

Fransje

Soms ben je zo met een plant in de weer, dat je hem zelfs een naam gaat geven:)

Net als bij kinderen heb je planten, die wat extra Tenderness, Love & Care nodig hebben. Zo heb ik Fransje. Fransje is twee jaar geleden vanaf een plantenmarkt in Normandië mee naar huis gereisd. Omdat ik wist dat Fransje best een lastpost kan zijn, was ik eigenlijk niet van plan om haar te kopen, maar toen ik haar cadeau kreeg, kon ik haar natuurlijk niet weigeren. Het mooiste van Fransje was, dat ze al bij aankoop in bloei stond; iets wat me bij voorgangers van haar niet was gelukt.

Ik was al verliefd op Fransje, toen ik haar in Graaff-Reinet, Zuid-Afrika, voor het eerst als boom in de tuin van een B & B zag. Haar volmaakte bloemen trokken direct mijn aandacht en ik kon haar vanaf het moment dat ik haar voor het eerst zag, niet meer loslaten. Omdat Fransje, Plumeria rubra ‘Divine’, misschien wel een van de mooist bloeiende tropische planten is die ik ooit heb gezien, liet ik me steeds weer verleiden het met haar soortgenoten te proberen. Plumeria rubra komt trouwens van oorsprong uit tropisch Midden- en Zuid-Amerika, maar is inmiddels  wereldwijd verspreid.

Geplant in het juiste grondmengsel en op een warm plekje in de serre doe ik er alles aan om het Fransje naar de zin te maken. Ik bevrijd haar van schildluis en spint, besproei haar bladeren en geef op tijd water en voeding. En ik moet u zeggen, mijn inspanningen zijn beloond. Mijn frangipani, die ik zoals u begrijpt liefkozend Fransje noem, heeft drie enorme bloemstelen met inmiddels heel veel knoppen in bloei…..ben blij!

Anneke

T  twitter.com/blikopdetuin; 

F facebook.com/GroeiBloeiWestland.

 

Vragen kunt u stellen via:

info@westland.groei.nl; activiteiten van Groei en Bloei Westland vindt u op: westland.groei.nl.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl