Groei&Bloei Gloriosa - klimlelie

Gloriosa - klimlelie

Gloriosa - klimlelie

Jaren terug (2014) kocht ik op Bingerden een klein, schriel, wormachtig dingetje, de laatste uit de bak, ik wilde perse een Gloriosa met witte bloem.

Na jarenlang proberen er een goed groeiende en bloeiende plant van te maken dit jaar eindelijk resultaat, en wat voor resultaat. Al zijn de bloemen niet wit, eerder zacht citroen geel, ze zijn een prachtige beloning voor het lange wachten. De aanhouder wint!!

24 augustus 2019 bloeide de eerste bloem en nu de bloem zijn kleur heeft laten zien kan ik de plant ook benoemen, denk dat het een Gloriosa superba Greenii is.

Ook de Gloriosa Carsonnii bloeit, en heel bijzonder stopte niet meer dan twee wortelstokjes in de potten, maar in deze pot komen wel vier uitlopers op?????

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (3)

Angela Been

Angela Been

Hoi Veris,

Zijn dit kamerplanten of ook voor buiten ?

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Angela,
Een kamerplant, die bij temperaturen boven de 18 graden ook buiten zou kunnen, ziet er exotisch uit maar is eigenlijk een heel makkelijke groeier. Een knolgewas, dat na een jaar groeien zich wonderbaarlijk deelt, zodat je het volgende jaar twee knollen hebt, enzovoort.

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Veris,
Mooie bloemen. Geurt deze klimlelie net als andere lelies?
Groetjes.

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK