Groei&Bloei Het tweede leven van tante Hortensia…

Het tweede leven van tante hortensia…

Het tweede leven van tante Hortensia…

… lekker shoppen bij een ander???

In de derde week van september kreeg ik een mooi bloemstuk ter gelegenheid van een zoveel jarig jubileum – je kent het wel – met daarin een ruimhartige tak van een prachtige hortensia. Van de ruime steel heb ik twee mooie stekken kunnen snijden. De bloemtros was nog zo mooi dat ik hem buiten op een schotel voor het raam heb gezet. En zie daar, bijna twee maanden later is de herfst nog niet ingetreden. Het zijn heel dankbare bloemen voor in een boeket en op de schaal.


Dat ze lang mooi kunnen blijven, besefte ook een bij ons niet welkome liefhebber die de prachtige hortensia bij onze voordeur (een dubbelbloemige tweekleur) enige jaren geleden tot bijna op de grond toe kaal knipte om de bloemen. Sindsdien staat de pracht onder het toeziend oog van een roestige bewaker bij ons in de achtertuin.
 

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (5)

Veris-lente

Veris-lente

Hé Paul,
Nog van harte gefeliciteerd met het jubileum!!!
Fantastisch hè planten die zo lang mooi blijven!!!! Met bloemen die veelzijdig te gebruiken zijn, vers, gedroogd in vaas of bloemstuk. Helemaal top wanneer je van zo’n boeket nog stekken kunt overhouden, kostbare herinnering!!!
Hier bloeit de gele Gloriosa nog steeds (bloem veertien en vijftien) denk doordat ze in een niet al te warme kamer staat. De geknakte nerine bloem is ook nog steeds mooi, zelfs na een graadje vorst!!!!
Fijn weekend

Reageren op

Antje's Tuin

Antje

dag Paul,

Ook mijn felicitaties ( ??? ) ben een beetje nieuwsgierig.
Prachtig nog die hortensia op schaal.


Fijn weekend

Reageren op

Paul

Paul

Dank je wel Veris,
Normaal mik ik de bloem weg na het stekken, maar dit is een dankbare oplossing. Wees maar trots op die dappere Nerine van je. Het is mij na het eerste jaar niet meer gelukt ooit nog bloem uit de Nerine te krijgen. Staan op het warmste plekje van de tuin, maar nee. Keertje opbeuren en oppotten en wie weet. Op dit moment hebben mijn planten in de kas te lijden onder een rupsenplaag!!!!
Groetjes, Paul.

Reageren op

Paul

Paul

Ook jij dank je wel, Angela,
Het glipt zo makkelijk aan jezelf voorbij, maar zo ineens ben je al tig jaar bij dezelfde baas en staat er plotseling een grote bos bloemen op de stoep. Altijd leuk en zeker als ik er nog iets blijvends van zou kunnen/kan maken. Groetjes,
Paul.

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Paul,
Getverderrie Paul, en dat na al je zorg van de afgelopen periode. Weet je al wie de veroorzaker is van probleem, vlinder/mot?
De nerine is een juffertje enkele tips: neus van de bol flink (2 cm) boven de grond planten (i.v.m. rotten neus); na planten flink nat houden, (i.v.m. vorming bloem); de bollen flink de ruimte geven, min. 25 cm. uit elkaar zetten; tips van de kweker. Ga mijn overgebleven bollen in veel grotere pot zetten, is wat werk maar prachtig resultaat.
Groet

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK