Groei&Bloei Kaapse Knoflook

Kaapse knoflook

Kaapse Knoflook

Sieraad voor Tuin en Keuken

Kaapse Knoflook is geen echte knoflook, maar hoort wel tot de Uienfamiilie. Het bolgewas komt uit de omgeving van Kaapstad in Zuid-Afrika, in de 18de eeuw een VOC-kolonie voor verse groente. In die tijd had de VOC daar een gouverneur met een brede belangstelling Rijk Tulbagh, die met Linneaus correspondeerde over de Kaapse plantenrijkdom. Daar is deze plant overjarig, maar helaas niet in de Lage Landen bij de Zee, want hier is hij niet winterhard. De elegante en geurende bloemen komen van begin juni tot diep in de zomer in bosjes aan het einde van een stengel van zo’n 50 cm, zijn vaak lila en ze lijken op een viooltje (Tulbaghia violacea). Een warme zonnige plek, want ze kunnen tegen enige droogte, maar ze doen vaak beter met regelmatig een beetje water. De bladeren zijn lang en ruiken vrij sterk naar knoflook als je ze kneust, net als de bloemen. Kaapse knoflook is dus een erg aantrekkelijke plant voor de kruidentuin. Overal waar in de keuken bieslook en knoflook kan, kunnen ook de fijn gesnipperde blaadjes van Kaapse Knoflook, maar dan met een snuf meer raffinement en met de bloemetjes als een heerlijke decoratie. Op de Delftse Kindertuin De Boterbloem verzorgt Anneke Wolters de kruidentuin. Zij vindt Kaapse Knoflook zo mooi en lekker dat ze die wonderschone planten in de koude kas laat overwinteren. Met veel succes zoals de foto’s laten zien.Foto 1: Kaapse Knoflook in de Kruidentuin van Delftse Kindertuin De Boterbloem op 28 mei 2016Foto 2: Kaapse Knoflook in de Kruidentuin van Delftse Kindertuin De Boterbloem op 28 mei 2016Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (1)

Theo Huisman

Theo Huisman

Hallo,

Mijn vraag bij deze plant of ze , bedekt met wat tuinturf en compost/bladeren , gewoon in de grond kunnen blijven staan ‘s winters?

Graag een reactie.
groeten,
Theo Huisman.

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK