Groei&Bloei Knutselen

Knutselen

Knutselen

Nu het kouder wordt, is het tijd om mijn "mancave" in te gaan en dat leidt soms tot geknutsel. Zoals deze koe, gemaakt van sloophout. Het idee/ontwerp is van een ander, maar het leek me leuk om zoiets zelf te maken, passend bij de kapschuur en het weiland.

De tuin zit vol zaden, daar kun je een andere tuin mee vullen (en foto's genoeg van te maken). De blauwe salvia's, donsbloem, lobelia's en juffertje in het groen doen het nog steeds goed ondanks de nachtvorst. Een enkele bloem is verlaat, zoals de roze Amarine, die had het in september al moeten doen. De kleine mahonia is vroeg en bloeit al mooi geel. Onderstussen heb ik alweer wat zaad gekregen, ditmaal van de grote klaproos. Ik probeer ook aan zaad te komen van de rode eenjarige Iberis. Dat is lastig, in Nederland hebben ze alleen gemengde kleuren van wit, roze, rood of de blauw/wit kleuren. Als iemand nog een adres weet..

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (5)

Paul

Paul

Hoi Harry,
Mooie krachtige kop heb je gemaakt! Bijna vlak met toch heel veel diepte. De kleine mahonia is best vroeg; geurt die ook zo lekker als de grote mahonia’s.
Laat je al dat zaad staan voor de vogels of loopt het uitzaaien bij jou anders uit de hand?
Groetjes en fijn weekend.

Reageren op

Harry Hakvoort

Harry Hakvoort

hoi Paul, overdadige zaadverspreiders zijn bij mij de erigeron, kruiptijm, verbena hastata (bonariensis ook, maar die zijn makkelijker te herplaatsen) de scacibosa gigantum top ik ook vanwege hun zaailingen die snel penwortels krijgen. Doe ik ook met de herstanamonen. Ridderspoor, soort dat meeldauwgevoelig is. Beemdkroon ook wel. Stipa/vedergras kan ook aardig uitzaaien. Klein leeuwenbekje ook af en toe wegplukken. De meeste planten blijft allemaal staan tot het voorjaar. Soms zie ik hele aren verdwijnen en vermoed dat ook muizen naar de top kruipen.

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Harry,
Door de jaren heen leer je wat zich mag uitzaaien en welk zaad je beter weg kunt knippen, ieder heeft zijn eigen voor(af)keer. Verschillende zaaddozen blijven lang in tact en met een sneeuwkapje sprookjesachtig maar wanneer ze te veel uitzaaien….......beter kwijt dan rijk.
De Amarine een kruising tussen Nerine en Amarillys, de Amarine belladiva,  waarvan de bloeitijd wordt aangegeven van 9 tot de 11de maand, las ergens: Ze is de goedenacht zoen van uw tuin voor zij vredig aan haar winterslaap begint, hoe mooi!!!!  Bloeiende Nerine in november, een mediterane verrassing!!!! in koude Hollandse tuin.
Bedoel je met rode Iberis wellicht Iberis sempervirens Absolutely Amethyst? want daarvan wordt hier en daar wel zaad aangeboden.
Je portret van de koe is PRACHTIG!!!!!!!!!

Reageren op

Harry Hakvoort

Harry Hakvoort

Hoi Veris, de rode is de iberis umbellata Red Flasch of in het Engels de Candytuft red light of Feuerteufel.

Reageren op

Angela's tuin

Angela

Och Harry, wat een mooie koeienkop heb je gemaakt. Klasse!
En wat ziertje tuin er nog mooi uit.
Aldus zaden bewijzen maar weer hoe mooi een tuin kan zijn in de herfst.
.
Geniet ervan

Reageren op