Groei&Bloei Lichtpuntjes van 23 januari…

Lichtpuntjes van 23 januari…

Lichtpuntjes van 23 januari…

… ruim na 21.00

Begin deze maand liet ik jullie met een filmpje wegdrijven in een ondergrondse wereld waar glimwormen de enige lichtpuntjes vormen: Waitomo in Nieuw Zeeland. Mijn oorspronkelijke logje was langer, maar ik had weer eens een probleem om een tweede filmpje te plaatsen. Dat lukte niet en ik besloot het te bewaren voor een nieuw donker moment en dat is vandaag: lock down en de eerste avondklok.

Ik heb net even buiten staan luisteren en het is stil… heel stil, zelfs onder rook van de A27. Eerder vandaag en vorige zaterdag schoot ik wat plaatjes van ‘aardse’ lichtpuntjes in de knollentuin voor bij dit logje.

Voor iedereen: blijf gezond en sterkte in deze best lastige tijd, maar we weten waar we het voor doen. Speciaal voor de dromers onder ons een lied over glimwormen.

 

Glow worms van Vashti Bunyan

 

Glow worms show the path we have to tread

Dreamers, we should be asleep in bed

Moving slowly through the springtime air

Holding moments in the depth of care

Holding moments in the depth of care

 

Whisper fairy stories till they're real

Wonder how the night can make us feel

Loving, living more with love to stay

Long past sadness that was in our way

Long past sadness that was in our way

 

Dawntime mist begins reflecting light

Waking sun, we'll soon forget our night

Love me through the day and I'll with you go

Into summer and the next year's snow

Into summer and the next year’s snow

 

PS mocht iemand haar LP nog ergens hebben liggen; die van mij heb ik jaren terug met ander Folk-lp’s uitgeleend en nooit teruggekregen. Dankzij een logje van twee jaar geleden (Van de knollentuin in maart naar de tuin van Jane Delawney) heb ik de beide lp’s van Trees gelukkig nu weer in mijn bezit, waarvoor ik nog altijd heel dankbaar ben…

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (4)

Veris-lente

Veris-lente

Hé Paul,
Vond dat het lied prachtig paste bij je middelste, sprookjesachtige, sneeuwfoto, deed mij ook denken aan Marianne Faithfull, die goeie ouwe tijd.  De plaatjes van de Flower Fairies van Cecily Mary Barker lieten mij, via You Tube, weer even dalen door de tuin van tuinvrouwTasha Tudor, die ook niet onverdienstelijk tekende.
Groet

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Veris,
Had zo mooi alles in een keer gepast, maar de techniek, en ja… Tasha Tudor, ook zo’n bijzondere tuinvrouw.
Kreeg laatst nog een mooi boek binnen, maar een van onze zoons heeft hem gelijk meegenomen; zou maar zo van haar kunnen zijn. Dat hoor je nog een keertje. Groetjes.

Reageren op

Antje Bömer

Antje Bömer

Dag Paul
Met het prachtige lied van Vashti Bunyan ( mooie tekst ) zijn mijn herinneringen aan de rondvaart in de grot in Nieuw Zeeland nog dierbaarder geworden.
Het is voor mij een lichtpuntje in deze nare tijd! Maar de dagen worden alweer merkbaar langer en de tuin komt al voorzichtig uit de winterslaap.

Voor jou en je dierbaren BLIJF GEZOND

Reageren op

Paul

Paul

Dag Antje,
Het glimworm/lichtpuntje verhaal is nu meer dan af door de betekenis die het voor jou heeft gekregen.
Wie weet wat ik allemaal nog meer tegen kom en “over en weer” delen kan.
Hartelijke groet

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK