Groei&Bloei Moeder Aarde is jarig - 22 april 2021 Earth Day / Blik op de Tuin week 15 /1003

Moeder aarde is jarig - 22 april 2021 earth day / blik op de tuin week 15 /1003

Moeder Aarde is jarig - 22 april 2021 Earth Day / Blik op de Tuin week 15 /1003

Al meer dan 50 jaar vieren mensen de dag van de aarde.............

Al meer dan 50 jaar vieren mensen de dag van de aarde. ‘Earth Day’ is vooral in de Verenigde Staten, maar ook in een aantal Spaanstalige landen een populaire dag, waaraan vrijwel alle tv-stations publiciteit besteden. ‘Earth Day’ vindt jaarlijks plaats op 22 april en is het hoogtepunt van de week van de aarde. Deze dag is bedoeld om na te denken over de natuur en het milieu, maar ook om stil te staan bij de effecten van het consumentenverdrag op Moeder Aarde, ‘Pacha Mama’. Daarnaast is het dé dag om de aarde in al haar schoonheid te eren. Onder het motto ‘Verbeter de aarde en begin bij jezelf’, kun je in het kader van ‘Earth Day’ zelf ook iets positiefs bijdragen. Probeer bijvoorbeeld het gebruik van bestrijdingsmiddelen te verminderen, liever nog te reduceren naar nul. Wees spaarzaam met het gebruik van chloor en azijn om mos en onkruid te verwijderen. Vang regenwater op! Haal tegels uit uw tuin, zodat bij overmatige regenval de bodem het water beter kan opnemen. Plant op de vrijgekomen plek een paar mooie vaste planten of struiken. Hiermee vergroot u tegelijkertijd de biodiversiteit in uw eigen leefomgeving. Plant een boom! Ook voor kleine tuinen zijn er geschikte soorten. Zet hem op een plek, waar hij ‘s zomers bij warm weer voor verkoeling en schaduw kan zorgen. Een boom in de tuin is ook belangrijk als schuilplaats voor vogels en dient in mijn tuin soms als een ontmoetingsplaats, waar soms wel vijf, zes vogelsoorten tegelijk hun rustmomentje vinden. Pacha Mama een mooie dag toegewenst!

Anneke

T .blikopdetuin F www.facebook.com/GroeiBloeiWestland.

Blik op de tuin – Vragen kunt u stellen via: info@westland.groei.nl; activiteiten van Groei en Bloei Westland vindt u op: westland.groei.nl

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK