Groei&Bloei Nerine, prachtige herfstbloeier

Nerine, prachtige herfstbloeier

Nerine, prachtige herfstbloeier

Voor bloei in het najaar in de tuin vond ik Nerine, de prachtige bloem zag er kwetsbaar uit, maar het proberen waard.

Kocht van het voorjaar bollen met witte en roze bloemen, plantte ze in potten en gaf ze een beschutte plek op de volle middagzon.

De verzorging van de bollen was niet helemaal optimaal, zette ze te zonnig en niet ruim genoeg uit elkaar en gaf ik ze wel genoeg water in het begin, bol moet eerst wortels maken zodat het beginstadium van de bloem voldoende vocht krijgt.

Niet alle bollen overleefden de start, de witte bollen leken wat groter en steviger dan de roze en moest lang wachten tot zich een bloemstengel toonde, die kwam maar, verrassend, in de wat ielere  roze bollen, de bloemknop ontwikkelde zich langzaam, zo langzaam dat ik twijfelde of ze wel tot volle bloei zou komen…….. maar het is gelukt, het is een plaatje en goed bestand tegen kou, ze overleefde de afgelopen koude nachten perfect.

Intussen geleerd dat een kruising tussen Nerine en Amarillys, de Amarine belladiva,  een grootbloemige variant geeft, beter bestand tegen ons klimaat en een nog langere bloei, zowel in de tuin en op de vaas, dat wil ik natuurlijk zien.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (4)

Paul

Paul

Hoi Veris,
Ik heb er zo’n tien in de volle grond op het zuiden. In al die jaren vijf bloemen! Ga er maar potplanten van maken, want zo’n kleur wil je toch niet missen.
Fijn weekend.

Reageren op

Antje's Tuin

Antje

Prachtig Veris

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Paul,
Als ie het doet doet ie het goed, de bloem is nog steeds prachtig, ondanks (door de wind) geknakte bloemsteel. De Nerine houdt van ruimte dat is mijn wel duidelijk geworden, maar ook van vocht bij ontwikkeling van bloem, grote potten en veel water voor je juiste groeiplek??? Maart 2020 in agenda genoteerd dan komen de Amarine belladiva in de verkoop. Een paar troetelkinderen in de tuin moet kunnen.
Fijn weekend

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Antje,
Helemaal met je eens Antje, bloeit nu nog, het is een ijzersterke, zelfs met geknapte bloemsteel gaat ie nog wel een week door denk ik.
Fijn weekend

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK