Groei&Bloei Kloostertuin Nieuwlicht

Kloostertuin nieuwlicht

Kloostertuin Nieuwlicht

Gisteren op fietstocht door omgeving, fietsten wij naar de kloostertuin Nieuwlicht. Een tuin op de plek waar in een ver verleden een klooster heeft gestaan: Onze Lieve Vrouwe ten Nieuwlicht.

Ga al een aantal jaren, sinds 2013 vrijwel vanaf de start van de tuin, even kijken in de tuin, iedere keer is er wel iets nieuws te ontdekken te zien, een tuin in ontwikkeling. Na eerste aanleg, volgden o.a. de poort, bijenstal, wilgenhaag en nu een waterput. Op een eerdere ‘’open dag’’ lag er een windroos van bloem en blad midden in de tuin (ontzettend knap gedaan).

Deze keer na doorgang van de poort overvallen door grote, weelderige wolken geel tegen strak blauwe lucht en perfect zonlicht.

 

Bij terugkijken van de foto’s hoorde ik:  Lux aurumque, Light and Golden van Eric Whitacre.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (3)

Eindelooshaof

Eindelooshaof

Hoi Veris, inderdaad een tuin om ieder jaar te gaan bekijken. Genieten van de nog steeds aanwezige kloosterlijke rust.

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Veris,
Wat een entree, om je fantasie mee op de loop te laten gaan. En geel, veel geel en paars. Een tuin om vaak weer terug te keren met een poort als vlees geworden trompe-l’oeil. Wat een rust met verder niemand op de foto’s. Hartelijke groet.

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Wiel en Paul,
De bouwplek van kerken en kloosters altijd met zorg gekozen, de tuin heeft een rustige, ‘serene’ sfeer. Door de bebouwing en de natuurlijke beplanting waan je je in oude tijden, heel bijzonder.  Ben nu in de gelegenheid om wat vaker van die rust te genieten. Ik was niet alleen maar de tuin groot genoeg om het rustige beeld vast te leggen.
Hartelijke groet

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK