Groei&Bloei OOK VEEL GEEL

Ook veel geel

OOK VEEL GEEL

Evenals in Antjes Groenelaantje overheerst in Eindelooshaof op dit moment de bloeikleur geel. Zoals in het voorjaar een groot gedeelte van de grond met de gele sterretjes van het speenkruid opgeleukt werd gebeurt dit nu door de bloemetjes van het penningkruid. Andere lysimachia soorten bloeien ook rijkelijk: de punt- en de gewone wederik. De moeraswederik is helaas in de loop der jaren verdwenen.

Ook diverse sedumsoorten bloeien geel evenals zeer talrijk de vrouwenmantel geassisteerd door de grote teunisbloem die al geel laat zien van de wringende bloemblaadjes. Boven een sedum uit torent het St. Janskruid en ook diens familielid grootbloemige hypericum is van de partij.

Niet onbetuigd laat zich de pastinaak terwijl een vlieg de bloemetjes van de rolklaver inspecteert.

De laatste afbeelding laat zien dat er in de haof ook nog andere kleuren mogelijk zijn.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (3)

Veris-lente

Veris-lente

Hé Wiel,
Prachtige kleuren op je tuin! Geel een vrolijke kleur op de tuin.
Ook hier teunisbloemen op de tuin, een exemplaar geurt wel heel bijzonder lekker, zou het omschrijven als een fijne zachte citroengeur, deze geur heb ik nog niet bij andere bloemen kunnen ontdekken. Benoemen van teunisbloemen, groot, klein enzo nog een dingetje.
Warme groeten uit WFr.

 

Reageren op

Antje's Tuin

Antje

Dag Wiel, wat een indrukwekkende lijst gele bloemen..
Nu ik ze bekijk zie ik dat ik er een paar vergeten ben zoals hypericum en natuurlijk de vrouwenmantel. Ik ben ook de moeraswederik kwijtgeraakt maar ook de gewone tennisbloem. Ik heb dit jaar voor het eerst de vaste teunisbloem in bloei! Heb er een paar op een andere plek gezet en daar doet ie het prachtig.

Veel tuinplezier maar even rustig aan met deze extreme warmte. Hartelijke groet Antje

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Wiel,

Wat betreft blijf ik toch een beetje achter met geel, het is wat meer geel groen, zeker niet zo uitbundig als bij jou, Antje en Veris. Hoewel, ik zie buiten de eerste daglelie open en die is toch echt knalgeel! Keertje een foto maken, maar ik ben nu druk met mijn hortensia stekken en overpotten. Goed weekdn op komst. Groetjes.

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK