Groei&Bloei POORTWACHTERS

Poortwachters

POORTWACHTERS

Als twee poortwachters bloeit de judaspenning aan het begin van het tuinpad. Even verder, links van het pad, lokt de oosterse smeerwortel vele hommels.

Ook de appelbloesem begint al te vragen naar bestuiving en twee handen wachten op het moment dat de eerste appel gepakt kan worden.

Het bruggetje over de geplande paddenpoel wordt opgefleurd door de bloei van een wilde kers. De versteende buizerd geniet van dit tafereel.

Een enigszins grauw stapelmuurtje wordt aangekleed door een fraai gemarmerde mariadistel die straks weer talloze bezoekers zal lokken met haar fraaie bloei.

Als de vorst nog even achterege blijft zullen veel van de perenbloesems omgezet worden in lekkere hap.

Ons Liselke geniet van de geur van de haar omringende tuingeranium en zou ze kunnen omkijken ongetwijfeld ook van de twee mooie tulpen achter haar.

Voordat de daslook zal uitbarsten in een witte sterretjesbloei zal van een gedeelte van de blaadjes nog een lekkere pesto gemaakt worden.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (5)

Thea GREIJN

Thea  GREIJN

Heerlijk al dat frisse groen! Je hebt een mooie tuin!

Reageren op

Angela's tuin

Angela

oh Wiel, wat een geweldige foto’s.
en wat is dit toch een geweldig seizoen

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Wiel,
Je tuin al prachtig zonder zon, hoe mooi met ......
We wachten prachtige Paasdagen, de zon doet mens en natuur goed.

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Wiel,
Hier plukken we af en toe nog wat van de daslook ook al heeft het gebloeid. Wat een blikvanger die Mariadistel. Heel decoratief. Als je wat elfenblad/bloem wil voor je tuin dan stuur ik je met veel liefde wat op. We hebben hier gele (Epimedium x perralchicum ‘Frohnleiten’) genoeg staan.
Hartelijke groet, Paul.

Reageren op

Eindelooshaof

Eindelooshaof

Hoi Paul, voor elfenblad/bloem zal zeker nog plaats te vinden/maken zijn in Eindelooshaof. Verstuurd naar “Eind 32, 6017BH, Thorn” zal het zeker aankomen. Alvast volop dank,
Wiel

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK