Groei&Bloei Reparatie

Reparatie

Reparatie

en andere plannen.

Afgelopen weekend de beide zijruiten van de koude bak vervangen; de linker was helemaal kapot, maar in de rechter bleek ook een barst te zitten en er was een hoek uit. Dat ventileert te hard en een prima ingang voor slakken en snuitkevers en dat wil ik niet.

De regenton is weer in ere hersteld en getest. De beide zijuitgangen werken prima.

Al mijn hortensiastekken in een grotere pot gezet, ook de andere stekken nagelopen. De geraniums ‘Johnsons Blue’ en ‘Wallichianum’ groeien goed. De floxstekken (methode Antje) doen het super.

Plannen waren al gemaakt voor meer licht in de knollentuin, want het is met al die grote bomen veel te donker aan het worden. Twee beuken en een Atlas ceder zullen eraan moeten geloven om meer licht op de bodem te krijgen. Volgende week donderdag is de grote dag. Dan kunnen mijn Judasboompje, toverhazelaars en Japanse sneeuwklokjesboom weer “licht” ademen.

Mijn “gewone” Sneeuwklokjesboom, Halesia carolina, is er na de bloei ineens mee opgehouden. Die staat in een ander stuk van de tuin tussen hortensia’s in gewone tuin grond op een bodem van klei, en al jaren. Wie heeft enig idee waarom?

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (2)

Veris-lente

Veris-lente

Hé Paul,
Alles weer terug zo als het was, lekker!! Ook alles weer effe door de handen gehad en geordend, ziet er puik uit!!!
Al een poosje bezig met afscheid nemen, niet niks drie grote bomen weg laten halen! Maar alles voor het licht in de knollentuin.
Heel jammer van je Halesia carolina, de sneeuwklokjes niet meer compleet. Vatbaar voor chlorosis las ik ergens, of droogte???
Sterkte en succes met deze fikse klus.
Groet

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Veris,
Weghalen zal er - mezelf kennende - niet gelijk van komen, maar heel erg terugzetten en opkronen wel. Zitten we over zeven jaar weer met hetzelfde probleem, maar ja wie dan leeft….
Kijken of ik de Halesia nog kan terugsnoeien en een flinke portie tuinturf kan toedienen om hem weer aan de paart te krijgen.
Wordt vervolgd.

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK