Groei&Bloei Rood nieuw/mooi

Rood nieuw/mooi

Rood nieuw/mooi

Ontdekte een aantal nieuwe rode bloemen en mooie oude rode bekenden op de tuin.

In de wilde bloemenstrook plopten hier en daar rode bloemen op die ik niet kon benoemen, denk nu dat het rode vlas is, vond ook rode klaver in dezelfde strook.

Kocht de rode asclepia voor de snij, maar dat valt mij niet mee, of Lobelia ruby slippers snij kwaliteit heeft moet ik uitproberen, ze bloeit in ieder geval prachtig.

De rode zonnehoed en de gele hirta blijken de sterkste zonnehoed planten op de tuin, een aantal specials zijn gesneuveld.

Naast allerlei oranje bloemen ook deze prachtige rode oostindische kers.

De koperrode Helenium bloeit niet zo rijk als vorig jaar.

Plukte prachtige purperrode gladiolen en een rozerode allerlei boeket maar vergat ze op het mooiste moment vast te leggen.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (2)

Paul

Paul

Hoi Veris,
Die kleuren knallen eruit hoor!
Hoe heten de bloemen van foto 7?
En hoe stek jij je phloxen?
Ik hoor het graag van je terug.
Groetjes en fijn weekend.

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Paul,
Plaatje 7 is een Helenium (kocht er een aantal o.a. Helenium Baudirektor Linne?) deze heeft vorig jaar ontzettend mooi gebloeid en heb er lekker in kunnen plukken voor de snij, dit jaar leek ze wel veel minder bloemen te geven??? Vanwege de kwaliteiten: stevige plant en lang vaas leven op zoek naar (brandweer)rode en ZACHT gele Helenium.
Heb in verleden Phloxen gedeeld/gescheurd met redelijk resultaat en gestekt (niet bloeiend stukje/hieltje in potje wegzetten) met wisselend resultaat, ben helemaal niet tevreden over de potgrond van tegenwoordig, je tip om er veel zand aan toe te voegen nog niet uit geprobeerd, weinig gezaaid dit jaar.
Groet en ook zo’n weekend.

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK