Groei&Bloei vijveroplossingen

Vijveroplossingen

vijveroplossingen

Vorig jaar heb k de vijver ook leeg laten halen door de tuinman die me af en toe helpt, maar dat was geen suxses, na een paar weken was het net een pan met erwtensoep.

Het tuincentrum Groenrijk in Nunspeet heeft me in contact gebracht met Vijveroplossingen.nl

Als de vijver helemaal leeg is en schoongemaakt wordt de bodum afgedekt met substraat en wat kalk toegevoegd want we hebben heel zacht water. De zuurstofplanten worden aan de kanten tussen het substraat gestopt. Er zaten nog een heleboel vissen onder in de vijver die kwamen even in een emmer, één heeft het niet overleefd omdat ie tot 2x over uit de emmer sprong, ik denk dat ie een hersenschudding heeft opgelopen of in shock is geraakt. Na een paar dagen heeft de vijveroplossing meneer levende mosselen en slakken in het water gegooid, die zorgen ervoor dat het biologisch evenwicht van het water goed blijft. Je kunt er ook een flinke pomp in zetten, maar ik heb gekozen voor het natuurlijke proces. We zijn nu 2 weken verder en het water is mooi helder, de vissen zwemmen lekker rond alhoewel ze wel snel onderduiken als je te dicht bij het water komt. Ik hoop dat het nu goed blijft gaan want het heeft al met al flink wat gekost.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (3)

Antje Bömer

Antje Bömer

even een aanvulling wat er allemaal id vijver is gegaan:

12 mtr2 substraat
50 mosselen
100slakken
bio pond slib bacterien

Reageren op

Harry Hakvoort

Harry Hakvoort

Dag Antje, hopen dat de zuurstofplanten aanslaan en het water schoonblijft! Bijzonder dat de vissen nog leven..ps je hebt er geen over de schutting gegooid bij Veris?

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Antje,
Hoop dat Vijveroplossingen de oplossing voor je vijver wist, klinkt in ieder geval goed!!!! Je houdt de oplossing met vijverpompen gewoon achter de hand!! Effe rustig blijven zitten op de vijverbank, dan komen de vissen vanzelf weer bovenin zwemmen, het weer werkt er in ieder geval erg aan mee om uit te proberen.
Jammer van je potten met eenjarigen, misschien meer slakbestendige vaste planten erin planten??? Of de eenjarigen eerst in wat groter potje zetten en iets groter laten groeien voordat je ze in de grote potten zet, slakken houden vooral van zwakke, jonge planten.
Er komen mooie dagen aan ga er lekker van genieten!!!
Hartelijke groet

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK