Groei&Bloei Volkstuin: droog en zonnig

Volkstuin: droog en zonnig

Volkstuin: droog en zonnig

Vandaag een zonnige dag met lage luchtvochtigheid zo willen we er graag nog een aantal, een mooi moment om even op de volkstuin te kijken.

Daar een zonnig welkom door bloeiende madeliefjes en zie ik al puntjes van de bloembollen die ik laatst heb geplant.

Dat venkel erg goed bestand is tegen kou, de venkel zaailingen staan er na de afgelopen vorstperiode nog fris groen bij. Ook zaailingen van de Californische slaapmutsjes trekken zich niets aan van de kou, ijzersterk.

De russische bladkool en groene kool ontdekt zijn door…. hongerige gasten.

Ik dacht alle oerprei gerooid te hebben, maar ik zie op de oude standplaats enkele nieuwe forse planten, gelukkig……. ik had eigenlijk te royaal gedeeld.

In de tuin om huis bloeit de rozemarijn, piepen de eerste akeleien op, geven de vergeten Galanthus Woronoii in pot toch al een bloemetje en hoop ik dat het afwijkende soortje sneeuwklok zich ook nog zal laten zien.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (2)

Paul

Paul

Hoi Veris,
Droog en zonnig is het zeker. Maar ik ben niet zo van de kou, dus de komende week juist als ik vrij heb kan ik wrs buiten weinig doen. Eindelijk weer een logje tikken dan. Alles wacht op het echte voorjaar.
Groetjes.

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Paul,
Koud, zonnig en droog, altijd nog beter dan nat en druilerig, alleen een schop de grond in zal moeilijk worden. Wens je veel inspiratie, en creatief denken om je vrije dagen ten volle te benutten.
Groene groet

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK