Groei&Bloei VOORJAAR 5

Voorjaar 5

VOORJAAR 5

nog even genieten van de overdaad aan planten!

De vele regen heeft duidelijk zijn nut gehad! Het is bijna eeen overdaad aan voorjaarsbloemen, het groeit allemaal door elkaar maar dat is juist de bedoeling in mijn tuin. 

Leuk om te vertellen : ik heb 2 bloeiende rozen in mijn varen veld! Zo'n 8 jaar geleden heb ik  30 stuks rozen gepoot, maar ze gingen niet bloeien. Heb toen contact opgenomen met de Wilde waaar ik ze gekocht had. Hij is toen zelf langsgekomen en heeft er toen zo'n 30 nieuwe in gezet, maar niks hoor geen bloemen. Langzamerhand is dat stuk veranderd in een varenveld en de nodige aanwaaiers. Vandaar mijn blijdschap dat ik toch eindelijks een paar bloemen zie!

De Azaliaas zijn in bloei, ik heb 2 hele grote id voortuin staan die ruim dertig jaar zijn. De paarse blijft laag en staat op verschillende plekken.

Lekker genieten van de zomerse temperatuur.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (2)

Harry Hakvoort

Harry Hakvoort

Hoi Antje,
toch sympathiek dat De Wilde zich inspant om rozen te vervangen. Tja t kan allerlei oorzaken hebben. Jonge rozen hebben vaak hele dunne wortels. staan soms onder (drup) van bomen waar ze minder goed tegen kunnen. Soms overleven ze de eerste vorst niet of krijgen ze snel last van schimmelziekte of last van aaltjes.  Afrikaantjes erbij zetten zeggen ze dan. De roos die je er hebt staan is w.s. niet van de Wilde maar wel een wilde.. Maar als ze bloeien dan maakt het ook niet zo veel uit.  Die vertakte struik is mooi als doorkijkje. Als je van begin af aan zoiets plant, dan moet je haast 3-dimensionaal denken in ontwerp. heb als eens een duivelswandelstok gehad met vertakkingen. Net een parasol die zich ook met varens mooi laat combineren. groet Harry

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Antje,
Door de regen heeft de natuur een geweldige groeistoot gekregen, werd weelderig groen, PRACHTIG!!!! Je botanische rozen zouden ijzersterk en goede bloeiers moeten zijn. Fijn dat er nu toch bloemen in verschijnen.
Je stoel van binnen naar buiten en je lekker warmen aan de ZON, fijne ZONdag!

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK