Groei&Bloei Water

Water

Water

De laatste weken een spetterende show van het weer, van een tweede hittegolf tot wateroverlast.

Op onze fietstocht door Waterland, een aantal weken terug, kwamen wij een overstroming in het klein tegen…………hebben we, hopelijk, de mol die midden op de weg lag gered door hem in het weiland te brengen en dronken wij een heerlijk, bloemrijk bakkie koffie.

In Ransdorp staat een imposante toren die Rembrandt ooit tekende, een van de vrouwen in zijn leven, Geertje Dircs, woonde daar bij haar broer Pieter, naast die toren ontdekte ik op het prachtige oude raadhuis de gevelsteen die ik eens kopieerde van de site gevelstenen

Het fruitcorso van Tiel trof het prachtigste najaarsweer en wij genoten mee en waren erg onder de indruk van de kunstwerken van de corsoverenigingen.

Op de zondag daarna fietsten we langs de Linge, onder een perfect zonnetje reden we langs boomgaarden met appels en peren en zagen we op meerdere plekken mensen bezig om walnoten te rapen, we sloten de dag af in het prachtige Buren, nog geen vijf minuten onder weg naar huis begon het te regenen.

Voor weekendje weg gekozen vanwege goede weersvoorspellingen voor de dagen daarna, goed om nog effe door te pakken op de tuin (zomerijver), dat plan viel in het ………….

Tussen de buien door wel wat tuindingetjes kunnen doen maar onder natte omstandigheden, noten rapen en grasmaaien gaat nog wel, maar had ook graag nog wat zaden willen verzamelen…..

Tussen de buien door toch mooie momenten op de tuin, vond weer een jonge groene sabelsprinkhaan in de tuin en een prachtige rups, (zuringvlinger???), de asters steken prachtig af tegen de Helianthus Lemon Queen, komt de hanging basket weer op stoom, daaronder bloeien een paar cyclamen, spotte ik een bij/hommel op de Chinese bieslook en doen de stekken van de lavendel het heel goed en lijken een aantal van de vaste fuchia stekkies het ook te overleven.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (5)

Antje's Tuin

Antje

Wat een bloemrijk verhaal Veris!

Mooie momentjes, schitterend verteld.


groetjes Antje

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Veris,
Zo aan het eind van het seizoen is het wat rustiger om over het hek te kunnen kijken.
Bedankt voor je gulle blik op een paar leuke tochten.
Groetjes, Paul.

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Antje,
Met plezier gedaan en geschreven!
Regen de afgelopen dagen spelbreker, er is hier de laatste negen dagen dik tachtig mm gevallen, maar…... volgende week wordt gesproken over drogere en warme dagen, hoop dat het allemaal uitkomt.

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Paul,
De rust nu is een beetje verplicht (nat), nog bulten werk op de tuin, na dik tachtig mm een beetje te nat, kijk uit naar volgende week er is sprake van warmere en drogere dagen.
Je logje zomerijver deed mij ook naar enige probleemgebieden hier kijken, kliko’s te kort en nog lang niet klaar!
Hier nog geen blauwe regen (hoe houd ik hem onder controle) na tip in GW ep 20 2019 heb ik daar meer fiducie in: ,,Je moet twee en zeven onthouden’‘, zei Adam Frost, in de tweede maand snoeien op twee blaadjes en in de zevende op zeven, kende je die??
Wens je een fijn weekend en droge dagen in de herfstvakantie!
Groet, Veris

 

Reageren op

Eindelooshaof

Eindelooshaof

Hoi Veris, mooie diversiteit van natuurimpressies. Genoten van het noten rapen?

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK