Groei&Bloei Week 21 2021: Na regen

Week 21 2021: na regen

Week 21 2021: Na regen

We fietsten vrijdag de zon tegemoet, zou opklaren vanuit het noordwesten, zochten een mooie route zoveel mogelijk noordelijk op. Gestart pal tegen de noordwesten wind in zodat we op de weg terug de wind in de rug zouden hebben. Onder weg zagen we nog steeds bloeiende bollenvelden en op de Omringdijk, waren wij de sterke eenzame fietsers, prachtig!!, zwaluwen schierden om ons heen, zagen koeten met pullen, een grote rover in een boom vlakbij, hoorden rietzangers en kieviten, zagen dat de lammetjes in de grote schapenweide flink gegroeid waren en….. de grijze lucht open trekken, gingen van huis met regen en keerden terug met zon!.

De scilla’s zijn de echte wilde, bloemetjes groeien naar een kant toe!! In de achtertuin bieden tulp en akelei tegen elkaar op wie de donkerste kleur heeft.

Zette de rode en de witte ananasplant, Eucomis, tegelijk van binnen naar buiten, de rode heeft het moeilijk maar…. komt wel goed. Of het ook goed komt met deze Verbena?????

Na verzamelen en fotograferen van akeleien in verschillende vormen en kleuren de hele bubs in vaasje geplant, zag vanmorgen dat buiten er niet voor onderdoet, mooi!! Ontdekte vanmorgen een aantal mooie rode en dat de witte nu ook hier en daar op ploppen, waarschijnlijk dat schaduw en regen daar de oorzaak van zijn.

Voor de twee hanging baskets verzamelde ik een flink aantal één jarige , maakte een basket in wit, roze en paars en een in geel, rood en blauw. Had bijna genoeg materiaal, moest nog een paar gaatjes opvullen op zoektocht naar de gaatjes vullers vond ik een prachtige diep paarse petunia, maar deze stond in, eenjarige variant: drie kleuren van een plant in potje of drie kleuren planten in potje, had graag een aantal diep paarse petunia’s meegenomen……. Weet dat ze er zijn, wellicht kom ik ze hier of daar nog tegen.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (2)

Harry Hakvoort

Harry Hakvoort

Hoi Veris, de eucomis heb ik ook de rode, witte en groengele van. Bij jou zijn ze al verder, maar wat met opvalt is dat het blad hangt. Ik krijg eerst stengels die omhoog gaan. Zal een foto volgende keer bij doen. De groengele heeft zich uitgezaaid Maar het schijn wel een paar jaar te duren voordat ze op die manier in bloei komen. De rode had ik volwassen gekocht maar duurde nog 3 jaar voordat deze bloeide. De witte is het hoogst, heb ik nu 2 jaar en heeft nog niet gebloeid. Maar ze worden altijd prachtig! Verbena’s hebben niet het eeuwige leven..Bij mij zijn ze na 3 jaar vaak verdwenen of ze hebben ze opnieuw uitgezaaid.
Het eenjarig goed heeft het zwaar te verduren met de kou en regen. Hopelijk doen ze het vanaf nu goed.

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Harry,
De rode Eucomis waarschijnlijk verzwakt door overgang van koele bijkeuken naar te zonnig terras, heb vertrouwen dat het wel goed komt. Verbena bonariensis is hier op terras een flinke zaaier, die je niet zomaar meer kwijtraakt, De Verbena in pot een lagere vollere variant, hoop dat ie het haalt??  IJsheiligen hebben hun waarschuwende boodschap weer bevestigd.

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK