Groei&Bloei Week 46 2021 zijn dit ook paddenstoelen

Week 46 2021 zijn dit ook paddenstoelen

Week 46 2021 zijn dit ook paddenstoelen

vroeg ik mij af bij het zien van deze vreemde witte steeltjes (geen hoed).

In de tuin van onze zoon vind ik allerlei paddenstoelen, de inktzwammen zijn reeds vertrokken, naast een nog niet benoemde soort, ook bijzondere witte steeltjes, paddenstoelen zonder hoed denk ik maar, maar zijn het ook paddenstoelen?

Inmiddels bekend dat dit paddenstoelen zijn en wel knotszwammen maar die zijn er in soorten en maten: de wormvormige, grijze, fraaie of verblekende daarvoor is nader onderzoek nodig.

Op de volkstuin, is het erg nat, verder dan een oogje in het zeil houden komt het niet, zie dat er in een spitskool een kooltje wordt gevormd, de boerenkool staat er redelijk goed bij, de cavolo nero doet het wat minder en denk niet dat er spruitjes van eigen tuin zullen komen. Spruitplanten dienen vroeg in seizoen geplant te worden, denk dat ik de planten te laat heb gekocht/geplant en doordat ik bijna geen directe bemesting toe pas,waardoor een wat trager groeiproces ontstaat, ze niet toekomen, laat ze gewoon staan, we zien wel.

De Tibouchina urvilleana staat op een warm plekje op het terras tegen zuid muur, zijn bladkleur is wat twijfelachtig, ergens een beetje gebrek aan, of, misschien te nat, heeft erg laat in seizoen toch nog een bloemknop gevormd, die zal niet toe komen……ga erg mijn best doen om hem dit jaar wel goed door het winterseizoen te loodsen.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (2)

harry hakvoort

harry hakvoort

Hoi Veris, misschien is er wel een paddoplukker in de buurt haha. De Tibouchina zou ik niet buiten laten staan. Onder de 5 gr. gaat het minder met die kuipplant. Heb het ook al eens geprobeerd buiten te houden, maar dat ging niet goed. Misschien moet je wat kieserit toepassen. Is voor de groene bladkleur van de plant. groet

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Harry,
Ben met eten uit de natuur erg voorzichtig, in het bijzonder paddenstoelen, sommige kun je maar één keer eten.
Kieserit wel van gehoord, nog nooit gebruikt, dank voor de tip!
Word tijd om alle vorstgevoelige planten naar binnen te halen, zal hier niet meteen ijskoud worden maar toch, het is tijd, hoopte op wat drogere/zonnige dagen, vandaag lijkt dat wat te lukken, nu nog zin/energie.

Reageren op