Groei&Bloei Winterharde begonia

Winterharde begonia

Winterharde begonia

Montessori leert het zelf doen

Soms heb je van die planten waarvan je denkt: schitterend blad maar waar is de bloem eigenlijk? Als tuinierder denk je bij Begonia niet echt aan een vaste plant, die bovendien tot de bol/knol-gewassen kan worden gerekend. Toch, Begonia grandis is echt een winterharde plant die zich hoofdzakelijk, ook van nature, vegetatief vermenigvuldigt door in bladoksels bolletjes te vormen en op de grond te laten vallen. Het blad van de winterharde Begonia is inderdaad prachtig, zoals Foto 1 duidelijk laat zien. Maar de bloemetjes, die dus eigenlijk voor de plant ook een beetje voor sier zijn, zijn voor de tuinliefhebber ook voor de sier. Winterharde begonia doet ‘t het best in vochtige, goed gedraineerde humusrijke grond. Als u niks doet, dan komt hij elk jaar, en door die bolletjes, steeds groter terug. Terug, want na de bloei, zo halverwege de zomer, verdwijnt uiteindelijk de hele plant voor een winterslaap. Het nieuwe blad laat zich weer eind lente aan het begin van de zomer zien. Ik ben een luie tuinierder, dus hou ik ontzettend veel van Montessoriaanse planten die alles zelf doen. Zo’n plant is Winterharde Begonia! Deze zomer was de Winterharde Begonia in de Bollentuin ook aan de luie kant: hij bloeide nog in september!Foto 1: Winterharde Begonia op Bollentuin van Delftse Kinderdtuin De Boterbloem op 14 juli 2016Foto 2: http://www.missouribotanicalgarden.org/Foto 3: Winterharde Begonia op Bollentuin van Delftse Kindertuin De Boterbloem op 21 september 2016Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (1)

Trees

Trees

Aan het begin van de zomer heb ik een grote pot gekocht met lichttrode begonia’s. Het is volgens mij de Begonia Ambassador. Nu is het de 2e helft van november en hij staat nog steeds in volle glorie te bloeien. ONGELOOFLIJK! Hij weet van geen ophouden! Nu is mijn vraag of hij de winter kan overleven. Volgend jaar wil ik weer net zoveel plezier van deze plant hebben.

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK