Groei&Bloei Zacht fruit week 29 2020

Zacht fruit week 29 2020

Zacht fruit  week 29 2020

Had nog nooit zo’n grote oogst zacht (rood) fruit.

De aardbeien kleurden het eerst, op de tuin een mix van aardbeisoortjes, aardbeitjes nog van de oude tuineigenaar: een Duitse aardbei, erg lekker, zo omschreef hij ze trots. Moet haast wel de aardbei Frau Mieze Schindler zijn, deze wordt ook wel de framboosaardbei genoemd, waarover ik las dat deze een andere aardbeiensoort nodig had voor bevruchting, daarvoor kocht ik de volgende soortjes: Flamenco, Lambada, Mare des bois en het bosaardbeitjes, bij het plukken kom ik nu dus allerlei leuke varianten van deze soorten tegen, waarvan de framboosaardbei, mits diep donker framboos geplukt de meest bijzondere smaak heeft. Heb een aantal weken heerlijk kunnen plukken van de aardbeien, er ging ook wat verloren door: droogte, en omdat ik na dagen van kou en regen niet door geplukt heb. Maar heerlijke broodjes aardbei gegeten en ook een aantal potten aardbei ingemaakt.

Omdat er nog voldoende bessensap op de plank stond, de bessen dit jaar een beetje hun gang laten gaan, maar op een end toch nog wat nieuwe voorraad aangemaakt, mede door aanbod van buurmannen op de tuin van rode en zwarte bes.

En dan de frambozen, heb niet eerder zulke mooie, grote en een overvloed van ze, gezien op de tuin, het was… en is nog steeds een verrukkelijk gezicht. Heb niet eerder zoveel framboos tot moes/gelei/jam verwerkt…….hmmmmmm.

Het slotakkoord moet nog komen…….en ook daar had ik nog niet eerder zo’n overvloed, de bramenstruiken zijn overladen met vruchten.

Heb de aardbeiplanten en bessen en frambozen dit jaar op geen enkele manier beschermd tegen vraat en heb behoorlijk kunnen oogsten, hoop dat dit ook bij de bramen zal lukken.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK